Жители на кв. Бриз подадоха сигнал за лошото състояние на улица

...
Жители на кв. Бриз подадоха сигнал за лошото състояние на улица
Коментари Харесай

Варненци: Тази улица беше формално ремонтирана, реално асфалтираха отсечка от едва 15-20 метра

Жители на кв. " Бриз " подадоха сигнал за лошото положение на улица " Максим Караденев " в региона. Проблемът бе повдигна по време на първата приемна на заместник-кмета по правните въпроси на Община Варна Диан Иванов. 

По думите на хората, преди година улицата е била официално ремонтирана, а действително е асфалтирана права от едвам 15-20 м.

Според Диан Иванов главният проблем с новите жилищни квартали са забавени отчуждителни процедури. Те са заложени за период от 10 години след въвеждането на Подробен организационен проект за съответния регион. Ако този период е изминал, то съответната районна администрация би трябвало да действа нов Подробен устройствен план, с цел да стартира отчуждаването в интерес на Общината. В противоположен случай уличната регулация не може да се приложи, не могат да се правят съществени улични поправки, нито да се построяват тротоари за пешеходци. Такъв е и казусът с кв. " Бриз " и ул. " Максим Караденев ", където могат да се вършат единствено частични поправки, т.е. краткотрайно да се запълват дупките.

По думите на Диан Иванов, това е една от най-тежките задания пред новия екип на кмета Благомир Коцев. Иванов подреди инспекция дали въпросната улица е заложена в програмата за ремонтите за 2024 година и в случай че не е, да се действа нов Подробен устройствен план и нов развой по  отчуждаване.

Следващата приемна за жители на заместник-кмета Диан Иванов е 29 януари. Телефонът за записване за приемната му е 052 820 231.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР